Deel op facebook
Deel op X
Deel op facebook
Deel op X
Ontdek het thema

Jij als autobestuurder

Kruising Molenstraat / Putsebaan / Schrieksebaan

Geef kort aan waarom? (bv. doorstroming, veiligheid, parkeerproblemen, etc.)

Op elk moment van de dag en al zeker tijdens de spitsuren is de doorstroming hier dramatisch met filevorming op de Schrieksebaan en Oude Putsebaan tot gevolg. Autobestuurders, die de file proberen te omzeilen, nemen vervolgens de Bleybergweg (Uitgezonderd plaatselijk verkeer !) of de Oude Putsebaan om vervolgens via de Achiel Cleyhenslaan hun weg naar de dorpscentrum verder te zetten. Hierbij slalommen de wagens tussen de (schoolgaande) fietsers in de Achiel Cleyhenslaan, wat tot heel gevaarlijke situaties leidt. Probeer ook maar een 's morgens vanuit de Molenstraat (komende van de Molen) in te voegen op dit kruispunt. Je moet echt wel hopen op een begripvolle bestuurder die jou wenst door te laten, zoniet kan je daar wel heel lang aanschuiven. Dit kruispunt is tevens supergevaarlijk voor wandelaars en/of fietsers!!

Wat is jouw voorstel om de situatie te verbeteren? (bv. minder sluipverkeer, betere doorstroming, meer deelwagens, etc.)

De Oude Putsebaan (tussen Schrieksebaan en Putsebaan) opnieuw openstellen voor verkeer, weliswaar in een enkel richting (komende van de Schrieksebaan richting bowling). Hierdoor zorg je ervoor dat de bestuurders komende uit Schriek en/of komende van de Oude Putsebaan, die richting Putte wensen te rijden, niet via het drukke kruispunt Molenstraat/Putsebaan/Schrieksebaan dienen te rijden, wat voor een sterke verbetering van de doorstroming zal zorgen. Graag eveneens Achiel Cleyhenslaan (zeker vanaf kruising met Patrijzendreef) tot fietsstraat omvormen (met snelheidsbeperking tot 30km/u).
0
Log in om te reageren

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u eerst registreren/aanmelden.

Aanmelden

Reacties