Deel op facebook
Deel op X
Deel op facebook
Deel op X
Ontdek het thema

Jij als fietser

Fazantendreef (en wellicht ook omliggende straten), Hazendreef, Vlieghavenlaan ... kunnen zeker nog veiliger voor fietsers, zeker tijdens de spitsuren

Geef kort aan waarom?

Zelfs al zijn vele automobilisten zich bewust van de aanwezigheid van de vele fietsers, geregeld zijn er uitzonderingen. Wellicht gaat het om mensen die door Waze of een ander GPS-systeem door deze straten geleid worden en de lokale situatie onvoldoende kennen.

Wat is jouw voorstel om de situatie te verbeteren? (bv. betere en bredere fietspaden, meer voorrang voor fietsers, betere verlichting van fietspaden, etc.)

In ieder geval: zone 30 overal in deze smalle en kronkelige straten. Mogelijk op sommige plaatsen fietsstraat. (Er is m.i. geen ruimte voor aparte fietspaden en die zouden zelfs de snelheid van de auto's die dan 'vrij baan' hebben kunnen verhogen, dus contraproductief werken. Zeker Fazantendreef en Hazendreef komen in aanmerking om fietsstraat te worden, mogelijk in combinatie met 'plaatselijk verkeer'. Onverwachte en sporadische controles kunnen dat dan afdwingen.
0
Log in om te reageren

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u eerst registreren/aanmelden.

Aanmelden

Reacties