Deel op facebook
Deel op X
Deel op facebook
Deel op X
Ontdek het thema

Jij als fietser

Nachtegalendreef

Geef kort aan waarom?

Fietsers mogen hier in 2 richtinge fietsen tussen de school en de Patrijzendreef. Er is echter niet voldoende plaats om de auto's (die maar in enkele richting mogen) te kruisen. MEt name 's morgens is dit een probleem: de auto's komen van de school en de fietsers gaan naar de school. 's avonds stelt het probleem zich minder, omdat beiden hoofdzakelijk van de school weg rijden.

Wat is jouw voorstel om de situatie te verbeteren? (bv. betere en bredere fietspaden, meer voorrang voor fietsers, betere verlichting van fietspaden, etc.)

Het zou veiliger zijn indien de schoolgaande jeugd die komt van de Patrijzendreef 's morgens verplicht wordt om langs de andere kant van de Nachtegalendreef (waar recentelijk ook enkel richting is ingevoerd voor de auto's) te rijden en het schooldomein op te rijden langs de kiss'n'ride aldaar. Het fietsen van de school richting Patrijzendreef is geen probleem: auto's en fietsen gaan in dezelfde richting. Voor diegene die van/naar de fietsenpoort van/naar de Torteldreef moeten, is het 's morgens geen probleem (van Torteldreef naar fietsenpoort), maar de tegenrichting 's avonds is wel lastiger: hiervoor is de omweg veel groter, maar door het bos gaan (parallel met de weg) is mogelijks een optie (maar dit is privee eigendom).
2
Log in om te reageren

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u eerst registreren/aanmelden.

Aanmelden

Reacties

Akkoord, het lijkt de wereld op zijn kop, maar: - rijrichting voor de auto's aanpassen verplaatst het probleem naar de andere kant van de schoolpoort. Is dus helemaal geen oplossing. - inrichten als fietsstraat help in dit geval niet. Het gaat niet over auto's die willen inhalen, maar over auto's en fietsers die in tegengestelde richting rijden. Dit heb je nog steeds met een fietsstraat. - verbreding vereist onteigening, en dat is een lang proces. Ikzelf rij 's morgens naar school door het bos via het pad dat uitkomt recht op de fietsenpoort, en rij weg van de school langs de Nachtegalendreef, met het autoverkeer mee. Op die manier los ik het probleem voor mezelf op, maar ik zie andere fietsers gevaarlijk doen. De meeste auto's proberen zo veel mogelijk aan de kant te gaan, maar er is daar vaak bitter weinig plaats om dat te doen. De enige oplossingen die ik zie is  - wat ik hierboven voorstel - de kiss and ride hier afschaffen en de Nachtegalendreef deels verbieden voor alle auto's (ongeveer het deel tussen de kleuterschool en de fietsenpoort). Dit laatste lijkt me een heel extreme oplossing.
Dit is beetje de omgekeerde wereld. Ipv de fietser rond te sturen moet er een oplossing gezocht worden voor de auto. Rijrichting aanpassen, inrichten als fietsstraat, eventuele intelligente verbreding,  ...