Deel op facebook

Strategie kindvriendelijkheid

In de derde en laatste fase van het traject gingen we concreet aan de slag met alle noden en suggesties die de kinderen en jongeren uit Keerbergen ons tijdens fase 1 en 2 hebben aangereikt. We vormen alles om tot een strategie rond kindvriendelijkheid en maakten er een meerjarenplan van, uitgewerkt tot op actieniveau. In 2024 leggen we deze strategie in de vorm van een bondig portfolio voor aan een vakjury om hopelijk bekroond te worden met het label van kindvriendelijke gemeente voor de komende zes jaar.

Op 18 december 2023 keurde de gemeenteraad het strategisch actieplan Kindvriendelijk Keerbergen goed. 
Klik hier om dat actieplan te raadplegen en ontdek hoe we de komende jaren van Keerbergen een fijne plek maken voor kinderen, jongeren en hun familie!

Eind februari 2024 stelden we een portfolio op waarin we samenvatten welke stappen we de afgelopen maanden genomen hebben om het beleid in Keerbergen kind- en jeugdvriendelijker te maken. Dat portfolio zijn we in mei gaan verdedigen bij een vakjury van experten op vlak van kinderrechten en lokaal jeugdbeleid.

 

De jury oordeelde dat de manier waarop we het jeugdbeleid in Keerbergen hebben omgegooid "exemplarisch en lovenswaardig" is. Met trots namen we op 24 juni 2024 dan ook het label Kindvriendelijke Gemeente in ontvangst!

Deel op facebook